Om oss

Vilka är vi?

Ledande inom promotionprodukter

Vi är Sveriges ledande producent av promotionprodukter, vilka tillverkas i Bredaryd, mitt i hjärtat av Småland. Vårt sortiment inkluderar reflexer, vattenflaskor, isskrapor, muggar, smörknivar, frisbees med mera. Vi erbjuder även lokala produkter när möjligt och säljer genom profilåterförsäljare i hela Norden. Vi utvecklar, tillverkar och trycker på promotionprodukter och detaljhandelsprodukter. Vi har expertis inom tryck, inklusive digitalt, screen, tampo och lasergravyr på olika material. Vår höga kompetens och moderna utrustning gör oss till en naturlig samarbetspartner för företag som behöver trycka på produkter utanför sin egen produktion.

Du hittar oss i Bredaryd, mitt i hjärtat av Småland.

Vår historia

Våra rötter sträcker sig så långt tillbaka som 1979. I en tid då Småland födde nya bolag i rask takt, speciellt bolag med inriktning på polymera materialet och vi kom att bli ett av alla dessa. Där började vår fantastiska resa. Allt sedan starten har vi varit dedikerade tryck och gärna addera någon typ av egen produktion av produkt.

Det var när Quickprint i Anderstorp förvärvade bolaget och vi slogs samman under namnet Plastprint som vårt företags resa verkligen tog fart. Genom åren har vi stadigt vuxit och utvecklats under en stark och lokal ledning. Bolagets inriktning har främst varit reklamprodukter, där vi har specialiserat oss på produkter i polymera material med fokus på högkvalitativa tryck.

Sedan mitten av 2010-talet har bolaget ökat fokus på egen produktion av tryckbara produkter. 2019 tog vår resa ny fart, när vi förvärvades av Idun industrier. Med ny stark svensk ägare kom nya möjligheter att växa och utvecklas och sedan dess drivs bolaget av en lokal ledning som har en tydlig vision för bolagets framtid. Vår inriktning är hög andel egenproducerade produkter och en tydlig hållbarhetsstrategi som genomsyrar allt vi gör – allt från materialval till tillverkningsmetoder och produktutbud.

Vi är stolta över vår historia och de steg vi har tagit för att bli det företag vi är idag. Vårt fokus har alltid varit och kommer fortsatt vara, att erbjuda våra kunder det bästa inom reklam- och promotionprodukter, samtidigt som vi strävar efter att erbjuda hållbara och miljömässigt bra produkter och tjänster.

Vi är övertygade om att våra rötter, vår plats och våra erfarenheter kommer generera den styrka och inspiration vi behöver, för att tillsammans med våra intressenter ta plats och skapa framtidens trovärdiga reklambärare, numera under vårt nya namn – Prident.

Användbara, Hållbara
& Självklara produkter

Alternativa material

Att välja rätt material till rätt produkt är en utmaning, men då vi utvecklar och tar fram de flesta produkter själva blir detta en naturlig del av vårt dagliga arbete. Vi utvärderar alltid möjligheten att erbjuda ”alternativa material” där det miljömässigt är att föredra.

Vi byter aktivt ut eller kompletterar sedvanliga polymera material med retur och återvunna material, vi inför och byter ut till träkompositer och biobaserade råvaror där det förbättrar produktens totalt miljöpåverkan. Vi jobbar med trä, glas och metall där dessa material är att föredra och utvärderar vad som är optimalt materialval med tanke på förväntad livslängd, användarfrekvens och produktens budskapsmässiga livslängd.

Dock trycker på vikten att använda ”rätt” material för optimal livslängd, funktion och möjligt återvinning. För oss är det viktigt att vi kan följa och säkra hela kedjan från råmaterial till färdig tryckt produkt. Detta möjliggörs till fullo när vi producerar, lagerhåller, trycker och levererar merparten av våra produkter från Bredaryd, Småland. 

 

Hållbar svensk produktion

Då vårt utbud till största del omfattar egentillverkade produkter blir fokus på material, hållbarhet och ett aktivt ansvarstagande en daglig del av vårt arbete. Det finns många aspekter som skall vägas in i ordet ansvarstagande men vi menar att ”Svensk produktion” är ett av de starkaste argumenten för att produkten har en genomgående kvalitetsstämpel som ger högsta kundvärde.

Vår produktion sker i energieffektiva maskiner, våra lokaler värms upp av fossilfri fjärrvärme med återvinning, våra resor sker med el/hybridbilar, vårt spillmaterial återanvänds av oss eller av andra lokala bolag. Vi ser till att vår personal har rätt utbildning och kunskap om de processer vi har och att myndigheters krav följs avseende tryck, maskiner, arbetstider mm. Vi, tillsammans med våra kunder håller ett 40-tal medarbetare med jobb och tillsammans med ovan unika fördelar erbjuder vi ett otroligt starkt koncept där lokal produktion och närvaro gör skillnad.

Ta din plats

Vi lever i en värld full av kommunikativt brus. Det är inte lätt att bli hörd för den som vill nå ut. Det är här Plastprint har haft sin roll – och det är här Prident fortsatt ska verka. Kommunikation förutsätter relation. Det är det vi hjälper våra uppdragsgivare med – att skapa och förstärka deras relation till sina kunder och målgrupper.
Vi med våra produkter är en länk, i många fall den första, i ett relationsbyggande som kräver omsorg, ärlighet och långsiktighet – precis som i alla relationer. Det skapar Pr som stärker våra uppdragsgivares identitet, i detta bottnar vårt nya namn Prident!

Från Bredaryd, mitt i hjärtat av Småland.